Kuzu Karkas

Kuzunun derisi ve iç organları çıkartıldıktan sonra kalan kemikli bütün halidir. 

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Kuzu but incik, kuzunun eklem bölgesinin altında yer alan, sağlık deposu ve oldukça lezzetli bir kısmıdır. Sebze yemeklerinde, fırın yemeklerinde ve haşlama olarak tüketebilirsiniz. Birlikte piştiği diğer sebzelere de yağı ile lezzet katacağından dolayı, patates, soğan havuç gibi sebzelerle pişirmeniz yemeğinizin lezzetine lezzet katacaktır.

Kuzunun böbrek yataksız arka bududur. İster bütün isterseniz de  parçalanmış olarak gönderilir. Türk Gıda Kodeksine uygun termoform tabaklarda gönderilir +4 dereceye kadar 7 gün -18 derecede 6 ay saklayabilirsiniz.

Kuzunun sırt bölgesinden elde edilen en değerli etidir. Kuzu pirzolanın en ideal pişirilme şekli ızgaradır. Izgara dışında az yağlı teflon, seramik veya döküm tavada da kızartılabilir. Kuzu pirzolayı sıvı yağ, kekik, karabiber, yoğurt ve bir kaşık biber salçası karışımında beklettikten sonra pişirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.

Kuzu etinin en yumuşak ve en lezzetli parçalarından birini oluşturan kuzu fileto , sadece birkaç baharat eklentisi ile dahi birçok lezzetli yemek imkanı oluşturmaktadır. Kuzu karkasının sırt bölümünden elde edilmesi ile birlikte bu yumuşak et, fırın yemekleri içerisinde de kullanılabilir veya bir güveç içerisinde de yavaş yavaş pişirilebilir.

Kuzu Kuşbaşı; incikleri alınmış kuzu but ile kuzu kol, kemiksiz hale getirilerek, 3x3x3 cm boyutlarında doğranarak hazırlanır. Daha çok tencere yemeklerine uygundur. Kuzu şiş yapımına uygundur.

 

Kemiksiz kuzu but, kuzu etinin arka bacak kısmından elde edilen ve kemiksiz olarak satılan bir et parçasını ifade eder. Bu bölge, kuzu etinin sulu ve lezzetli bir parçasıdır ve genellikle çeşitli yemeklerde kullanılır.

Genellikle tuz ve baharatlar ile marine edilmiş şekilde hazırlanan ve yağ oranı dana etine göre biraz daha fazla olan hazır kuzu çöp şiş çok kolay bir şekilde pişirilir. 

"Kuzu döş", kuzu etinin arka bacak bölgesinden, yani baldırların üst kısmından elde edilen bir et kesimidir. Bu kesim, genellikle kuzu butunun üst kısmında yer alır ve etin daha yağlı ve lezzetli bir bölgesini oluşturur.

Kuzu ciğer takımı, kuzu etinin ciğer bölgesinden elde edilen ve genellikle tek bir paket halinde satılan bir kesimdir. Kuzu ciğer takımı, genellikle kuzu ciğeri, böbreği ve kalbi gibi çeşitli iç organları içerir.

İçme suyu, kök sebzeler, taze otlar ve baharatlar eşliğinde haşlayacağınız kuzu çorbalık kemiklerin suyuyla hazırlayacağınız pilav ve çorbaların tarifi dilden dile yayılacak. Fazlasıyla elde ettiğiniz et suyunu; porsiyonluk kaplar içerisinde, derin dondurucuda saklamayı ihmal etmeyin.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website