Kuzu Bonfile

Kuzu Bonfile, kuzunun sırt kısmında bulunan, en değerli etlerden biridir. Bir adet kuzu bonfile 100-150 g’dır. Tava, ızgara ve fırın yemeklerine uygundur. Bebeklerin ilk et yemeklerinde kullanımı önerilir.

Saklama Koşulu : 0-4 °C de ambalaj açılmadan raf ömrü sonuna kadar ambalaj açıldıktan sonra 2 gün. 

Tamamını tüketmeyecekseniz kalanı -18 °C de 2 ay muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarılan ürünü buzdolabında çözündürebilir ya da çözündürme yapmadan direkt pişirebilirsiniz.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

İçme suyu, kök sebzeler, taze otlar ve baharatlar eşliğinde haşlayacağınız kuzu çorbalık kemiklerin suyuyla hazırlayacağınız pilav ve çorbaların tarifi dilden dile yayılacak. Fazlasıyla elde ettiğiniz et suyunu; porsiyonluk kaplar içerisinde, derin dondurucuda saklamayı ihmal etmeyin.

Kuzunun boyun bölümünden çıkarılan kuzu haşlamalık gerdan, kemikli bir et olmasına rağmen yağ oranı yüksek ve özel bir et yapısı oluşturduğu için birçok farklı yemek açısından tercih edilebilir. Kuzu gövdesinin bu bölümünde yüksek protein ve demir miktarı yer aldığı için bu et ürünü ayrıca besleyici ve tamamen sağlıklı bir tercih oluşturmaktadır.

Kuzu Kol; kuzu kolun tamamıdır. İncik bölümünü de içerir Özellikle fırın yemeklerine çok uygun olan kuzu kol ile tencere yemekleri de yapabilirsiniz. Ayrıca kuzu tandır yapımında da kullanılabilir. 

Kemiksiz kuzu but, kuzu etinin arka bacak kısmından elde edilen ve kemiksiz olarak satılan bir et parçasını ifade eder. Bu bölge, kuzu etinin sulu ve lezzetli bir parçasıdır ve genellikle çeşitli yemeklerde kullanılır.

Genellikle tuz ve baharatlar ile marine edilmiş şekilde hazırlanan ve yağ oranı dana etine göre biraz daha fazla olan hazır kuzu çöp şiş çok kolay bir şekilde pişirilir. 

Kuzu etinin en yumuşak ve en lezzetli parçalarından birini oluşturan kuzu fileto , sadece birkaç baharat eklentisi ile dahi birçok lezzetli yemek imkanı oluşturmaktadır. Kuzu karkasının sırt bölümünden elde edilmesi ile birlikte bu yumuşak et, fırın yemekleri içerisinde de kullanılabilir veya bir güveç içerisinde de yavaş yavaş pişirilebilir.

Kuzu but incik, kuzunun eklem bölgesinin altında yer alan, sağlık deposu ve oldukça lezzetli bir kısmıdır. Sebze yemeklerinde, fırın yemeklerinde ve haşlama olarak tüketebilirsiniz. Birlikte piştiği diğer sebzelere de yağı ile lezzet katacağından dolayı, patates, soğan havuç gibi sebzelerle pişirmeniz yemeğinizin lezzetine lezzet katacaktır.

Külbastı, mutfağımızın sevilen et yemeklerinden biridir. Bu leziz yemek için etin özel olarak hazırlanması lazımdır. Kuzunun but kısmından elde edilen et, ince dilimler halinde doğranıp sonra dövülerek yassı hale getirilmiştir. Kuzu külbastı, ızgara, tava ve fırın yemeklerine daha uygundur.

Kuzu ciğer takımı, kuzu etinin ciğer bölgesinden elde edilen ve genellikle tek bir paket halinde satılan bir kesimdir. Kuzu ciğer takımı, genellikle kuzu ciğeri, böbreği ve kalbi gibi çeşitli iç organları içerir.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website