Kuzu Ciğer Takım

Kuzu ciğer takımı, kuzu etinin ciğer bölgesinden elde edilen ve genellikle tek bir paket halinde satılan bir kesimdir. Kuzu ciğer takımı, genellikle kuzu ciğeri, böbreği ve kalbi gibi çeşitli iç organları içerir.

Kuzu ciğer takımı, Türk mutfağında oldukça popüler olan ve çeşitli yemeklerde kullanılan bir malzemedir. Bu iç organlar, genellikle kavurma, doğrama veya ızgarada pişirme gibi çeşitli pişirme yöntemleriyle hazırlanır.

Kuzu ciğer takımı, genellikle baharatlar ve soslarla tatlandırılarak veya marinasyon işlemine tabi tutularak hazırlanır. Marinasyon işlemi, etin lezzetinin derinleşmesini sağlar ve pişirme sonucunda daha lezzetli bir yemek elde edilmesine katkı sağlar.

Kuzu ciğer takımı, çeşitli yemeklerde kullanılabilir; kavurma olarak hazırlanabilir, ızgarada pişirilerek servis edilebilir veya sebze yemekleriyle birlikte güveçte pişirilerek sunulabilir. Her pişirme yöntemi, iç organların doğru pişirme süresi ve pişirme yöntemi gerektirir, böylece etin lezzeti ve dokusu korunur.

Kuzu ciğer takımı, iç organlara olan özel bir ilgi veya damak zevkine sahip kişiler arasında popülerdir ve genellikle restoranlarda veya evde özel yemeklerde tercih edilir.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Kuzu Kol; kuzu kolun tamamıdır. İncik bölümünü de içerir Özellikle fırın yemeklerine çok uygun olan kuzu kol ile tencere yemekleri de yapabilirsiniz. Ayrıca kuzu tandır yapımında da kullanılabilir. 

Türk kültüründe çok köklü bir yapıya sahip olan sucuk, seçkin kasaplar tarafından koruyucu katkı maddesi katılmadan doğal yöntemlerle özel bir şekilde hazırlanır. Bilhassa sonbahar mevsiminin başlaması ile birlikte kasap sucuk ürünleri, neredeyse her eve giren et ürünleri arasında yer almaktadır. Tuz, sarımsak, acı ve baharat gibi lezzetlerin et ile buluşmasını sağlayan sucuk; ızgarada, tavada, omletlerde, mangalda veya bir tost içerisinde apayrı bir lezzet oluşturmaktadır.

Kuzu but incik, kuzunun eklem bölgesinin altında yer alan, sağlık deposu ve oldukça lezzetli bir kısmıdır. Sebze yemeklerinde, fırın yemeklerinde ve haşlama olarak tüketebilirsiniz. Birlikte piştiği diğer sebzelere de yağı ile lezzet katacağından dolayı, patates, soğan havuç gibi sebzelerle pişirmeniz yemeğinizin lezzetine lezzet katacaktır.

Orta yağlı kıyma, dana etinin öğütülerek kıyma haline getirilirken, yağ içeriğinin orta seviyede olduğu bir kıyma çeşididir. Bu kıyma, yağlı ve yağsız kıyma arasında bir denge sağlar ve birçok yemekte tercih edilir.

Sakatat bölümü içerisinde özellikle kuzu ciğerin ayrı bir yeri vardır. Vücuda birçok faydası bulunan, vitamin ve mineral açısından zengin bir yapı oluşturan bu sakatat ürünü, ülkemizin birçok farklı bölgesinde değişen şekillerde hazırlanarak tüketilmektedir. İçerdiği B12 Vitamini kırmızı kan hücresi oluşumunu desteklerken, A vitamini ile folik asit de vücudumuzun antioksidan kaynağıdır.

Budun dize kadar uzanan ve az etli kısmıdır. Genellikle haşlama yöntemi ile pişirilir. Dana incik, özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketimi artan, sebzelerle birlikte pişirilen ve kemik iliğinin içeriği ile şifa için de tüketilen haşlama türü et bölümüdür. İlik, yemeğin sosunu da daha lezzetli ve kıvamlı hale getirir. İnciğin üst bölümünde devam eden etli kol kısmı fırında pişirilmeye uygundur.

Sakatat ürünleri arasında en sevilen lezzetlerden biri olan kokoreç, ET-BA aracılığıyla uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Dilediğiniz miktarda satın alabileceğiniz kuzu kokoreçi, evinizde kendi damak zevkinize göre pişirebilirsiniz.

11 Kaburga olarak çeyreklenmiş antrikot, kürek, gerdan ve döşü kapsayan kısımdır. Ağırlığı ortalama 55-75 kg’dır.

Raf ömrü +4 C’de 5 gündür.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website