Kuzu Pirzola

Kuzunun sırt bölgesinden elde edilen en değerli etidir. Kuzu pirzolanın en ideal pişirilme şekli ızgaradır. Izgara dışında az yağlı teflon, seramik veya döküm tavada da kızartılabilir. Kuzu pirzolayı sıvı yağ, kekik, karabiber, yoğurt ve bir kaşık biber salçası karışımında beklettikten sonra pişirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Külbastı, mutfağımızın sevilen et yemeklerinden biridir. Bu leziz yemek için etin özel olarak hazırlanması lazımdır. Kuzunun but kısmından elde edilen et, ince dilimler halinde doğranıp sonra dövülerek yassı hale getirilmiştir. Kuzu külbastı, ızgara, tava ve fırın yemeklerine daha uygundur.

Kemiksiz kuzu but, kuzu etinin arka bacak kısmından elde edilen ve kemiksiz olarak satılan bir et parçasını ifade eder. Bu bölge, kuzu etinin sulu ve lezzetli bir parçasıdır ve genellikle çeşitli yemeklerde kullanılır.

Kuzunun boyun bölümünden çıkarılan kuzu haşlamalık gerdan, kemikli bir et olmasına rağmen yağ oranı yüksek ve özel bir et yapısı oluşturduğu için birçok farklı yemek açısından tercih edilebilir. Kuzu gövdesinin bu bölümünde yüksek protein ve demir miktarı yer aldığı için bu et ürünü ayrıca besleyici ve tamamen sağlıklı bir tercih oluşturmaktadır.

"Kuzu döş", kuzu etinin arka bacak bölgesinden, yani baldırların üst kısmından elde edilen bir et kesimidir. Bu kesim, genellikle kuzu butunun üst kısmında yer alır ve etin daha yağlı ve lezzetli bir bölgesini oluşturur.

Kuzu but incik, kuzunun eklem bölgesinin altında yer alan, sağlık deposu ve oldukça lezzetli bir kısmıdır. Sebze yemeklerinde, fırın yemeklerinde ve haşlama olarak tüketebilirsiniz. Birlikte piştiği diğer sebzelere de yağı ile lezzet katacağından dolayı, patates, soğan havuç gibi sebzelerle pişirmeniz yemeğinizin lezzetine lezzet katacaktır.

Kuzunun böbrek yataksız arka bududur. İster bütün isterseniz de  parçalanmış olarak gönderilir. Türk Gıda Kodeksine uygun termoform tabaklarda gönderilir +4 dereceye kadar 7 gün -18 derecede 6 ay saklayabilirsiniz.

İçme suyu, kök sebzeler, taze otlar ve baharatlar eşliğinde haşlayacağınız kuzu çorbalık kemiklerin suyuyla hazırlayacağınız pilav ve çorbaların tarifi dilden dile yayılacak. Fazlasıyla elde ettiğiniz et suyunu; porsiyonluk kaplar içerisinde, derin dondurucuda saklamayı ihmal etmeyin.

Kuzunun derisi ve iç organları çıkartıldıktan sonra kalan kemikli bütün halidir. 

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

Kuzu Bonfile, kuzunun sırt kısmında bulunan, en değerli etlerden biridir. Bir adet kuzu bonfile 100-150 g’dır. Tava, ızgara ve fırın yemeklerine uygundur. Bebeklerin ilk et yemeklerinde kullanımı önerilir.

Saklama Koşulu : 0-4 °C de ambalaj açılmadan raf ömrü sonuna kadar ambalaj açıldıktan sonra 2 gün. 

Tamamını tüketmeyecekseniz kalanı -18 °C de 2 ay muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarılan ürünü buzdolabında çözündürebilir ya da çözündürme yapmadan direkt pişirebilirsiniz.

Genellikle tuz ve baharatlar ile marine edilmiş şekilde hazırlanan ve yağ oranı dana etine göre biraz daha fazla olan hazır kuzu çöp şiş çok kolay bir şekilde pişirilir. 

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website