Kuzu But Kemikli

Kuzunun böbrek yataksız arka bududur. İster bütün isterseniz de  parçalanmış olarak gönderilir. Türk Gıda Kodeksine uygun termoform tabaklarda gönderilir +4 dereceye kadar 7 gün -18 derecede 6 ay saklayabilirsiniz.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Kuzu ciğer takımı, kuzu etinin ciğer bölgesinden elde edilen ve genellikle tek bir paket halinde satılan bir kesimdir. Kuzu ciğer takımı, genellikle kuzu ciğeri, böbreği ve kalbi gibi çeşitli iç organları içerir.

İçme suyu, kök sebzeler, taze otlar ve baharatlar eşliğinde haşlayacağınız kuzu çorbalık kemiklerin suyuyla hazırlayacağınız pilav ve çorbaların tarifi dilden dile yayılacak. Fazlasıyla elde ettiğiniz et suyunu; porsiyonluk kaplar içerisinde, derin dondurucuda saklamayı ihmal etmeyin.

Kuzu Bonfile, kuzunun sırt kısmında bulunan, en değerli etlerden biridir. Bir adet kuzu bonfile 100-150 g’dır. Tava, ızgara ve fırın yemeklerine uygundur. Bebeklerin ilk et yemeklerinde kullanımı önerilir.

Saklama Koşulu : 0-4 °C de ambalaj açılmadan raf ömrü sonuna kadar ambalaj açıldıktan sonra 2 gün. 

Tamamını tüketmeyecekseniz kalanı -18 °C de 2 ay muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarılan ürünü buzdolabında çözündürebilir ya da çözündürme yapmadan direkt pişirebilirsiniz.

Kuzu etinin en yumuşak ve en lezzetli parçalarından birini oluşturan kuzu fileto , sadece birkaç baharat eklentisi ile dahi birçok lezzetli yemek imkanı oluşturmaktadır. Kuzu karkasının sırt bölümünden elde edilmesi ile birlikte bu yumuşak et, fırın yemekleri içerisinde de kullanılabilir veya bir güveç içerisinde de yavaş yavaş pişirilebilir.

Kuzu Kuşbaşı; incikleri alınmış kuzu but ile kuzu kol, kemiksiz hale getirilerek, 3x3x3 cm boyutlarında doğranarak hazırlanır. Daha çok tencere yemeklerine uygundur. Kuzu şiş yapımına uygundur.

 

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website