Kuzu Fileto

Kuzu etinin en yumuşak ve en lezzetli parçalarından birini oluşturan kuzu fileto , sadece birkaç baharat eklentisi ile dahi birçok lezzetli yemek imkanı oluşturmaktadır. Kuzu karkasının sırt bölümünden elde edilmesi ile birlikte bu yumuşak et, fırın yemekleri içerisinde de kullanılabilir veya bir güveç içerisinde de yavaş yavaş pişirilebilir.

Her nasıl pişirilirse pişirilsin, sahip olduğu yağ oranını koruyan ve lezzetini ortaya çıkaran bu et ürünü, tuz ve karabiber sayesinde dahi çok büyük bir lezzet ortaya çıkarmaktadır. Özellikle et tüketmekten keyif alan ve et tercihlerini hassas bir şekilde yapan kişiler tarafından akşam yemekleri ve gündelik tüketim için seçilebilir.

Yine akşam yemeklerinde misafir ağırlamak isteyen ve özel bir sofra kurmak isteyen kişiler tarafından da bir güveç yemeği veya fırında bir et yemeği hazırlamak için bu ürün tercih edilebilir. Soğan, sarımsak ve mantar gibi sebzeler ile birleştirilen kuzu fileto, ortasında bulunan küçük bir kemik dışında dolgun bir et oluşturduğu için adet veya kilogram ile temin edilerek kullanılabilir.

 

Kuzu Fileto/Karski Kalori & Besin Değerleri

100gr Kuzu Fileto/Karski ortalama 273 kalori içermektedir. Bu değerle günlük kalori ihtiyacınızın %14 oranına karşılık bölümünü elde edebilirsiniz.

Kaliteli protein olarak 100gr Kuzu Fileto/Karski ortalama 16.56 gr protein içermektedir.

Yağ değerlerine baktığımızda 100gr Kuzu Fileto/Karski ortalama 22.9 gr yağ içermektedir.

 

Kuzu Fileto/Karski Vitamin Değerleri

100gr Kuzu Fileto/Karski içerdiği vitaminler ve günlük ihtiyacı karşılama oranları şu şekildedir.

  • Vitamin A, 49IU

  • Vitamin D, 2IU

  • Vitamin E, 0.44mg

  • Vitamin B-6, 0.14mg

  • Magnezyum, 19mg

  • B12, 0.95µg

  • Kalsiyum, 6mg

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Kuzu Kuşbaşı; incikleri alınmış kuzu but ile kuzu kol, kemiksiz hale getirilerek, 3x3x3 cm boyutlarında doğranarak hazırlanır. Daha çok tencere yemeklerine uygundur. Kuzu şiş yapımına uygundur.

 

Genellikle tuz ve baharatlar ile marine edilmiş şekilde hazırlanan ve yağ oranı dana etine göre biraz daha fazla olan hazır kuzu çöp şiş çok kolay bir şekilde pişirilir. 

Kemiksiz kuzu but, kuzu etinin arka bacak kısmından elde edilen ve kemiksiz olarak satılan bir et parçasını ifade eder. Bu bölge, kuzu etinin sulu ve lezzetli bir parçasıdır ve genellikle çeşitli yemeklerde kullanılır.

Kuzu Bonfile, kuzunun sırt kısmında bulunan, en değerli etlerden biridir. Bir adet kuzu bonfile 100-150 g’dır. Tava, ızgara ve fırın yemeklerine uygundur. Bebeklerin ilk et yemeklerinde kullanımı önerilir.

Saklama Koşulu : 0-4 °C de ambalaj açılmadan raf ömrü sonuna kadar ambalaj açıldıktan sonra 2 gün. 

Tamamını tüketmeyecekseniz kalanı -18 °C de 2 ay muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarılan ürünü buzdolabında çözündürebilir ya da çözündürme yapmadan direkt pişirebilirsiniz.

Kuzunun bütün haldeki göğüs kafesinin içerisindeki döş kısmı alınarak elde edilen et çeşididir.

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

Kuzunun böbrek yataksız arka bududur. İster bütün isterseniz de  parçalanmış olarak gönderilir. Türk Gıda Kodeksine uygun termoform tabaklarda gönderilir +4 dereceye kadar 7 gün -18 derecede 6 ay saklayabilirsiniz.

İçme suyu, kök sebzeler, taze otlar ve baharatlar eşliğinde haşlayacağınız kuzu çorbalık kemiklerin suyuyla hazırlayacağınız pilav ve çorbaların tarifi dilden dile yayılacak. Fazlasıyla elde ettiğiniz et suyunu; porsiyonluk kaplar içerisinde, derin dondurucuda saklamayı ihmal etmeyin.

Kuzu ciğer takımı, kuzu etinin ciğer bölgesinden elde edilen ve genellikle tek bir paket halinde satılan bir kesimdir. Kuzu ciğer takımı, genellikle kuzu ciğeri, böbreği ve kalbi gibi çeşitli iç organları içerir.

Kuzunun sırt bölgesinden elde edilen en değerli etidir. Kuzu pirzolanın en ideal pişirilme şekli ızgaradır. Izgara dışında az yağlı teflon, seramik veya döküm tavada da kızartılabilir. Kuzu pirzolayı sıvı yağ, kekik, karabiber, yoğurt ve bir kaşık biber salçası karışımında beklettikten sonra pişirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website