Kuzu Fileto

Kuzu etinin en yumuşak ve en lezzetli parçalarından birini oluşturan kuzu fileto , sadece birkaç baharat eklentisi ile dahi birçok lezzetli yemek imkanı oluşturmaktadır. Kuzu karkasının sırt bölümünden elde edilmesi ile birlikte bu yumuşak et, fırın yemekleri içerisinde de kullanılabilir veya bir güveç içerisinde de yavaş yavaş pişirilebilir.

Her nasıl pişirilirse pişirilsin, sahip olduğu yağ oranını koruyan ve lezzetini ortaya çıkaran bu et ürünü, tuz ve karabiber sayesinde dahi çok büyük bir lezzet ortaya çıkarmaktadır. Özellikle et tüketmekten keyif alan ve et tercihlerini hassas bir şekilde yapan kişiler tarafından akşam yemekleri ve gündelik tüketim için seçilebilir.

Yine akşam yemeklerinde misafir ağırlamak isteyen ve özel bir sofra kurmak isteyen kişiler tarafından da bir güveç yemeği veya fırında bir et yemeği hazırlamak için bu ürün tercih edilebilir. Soğan, sarımsak ve mantar gibi sebzeler ile birleştirilen kuzu fileto, ortasında bulunan küçük bir kemik dışında dolgun bir et oluşturduğu için adet veya kilogram ile temin edilerek kullanılabilir.

 

Kuzu Fileto/Karski Kalori & Besin Değerleri

100gr Kuzu Fileto/Karski ortalama 273 kalori içermektedir. Bu değerle günlük kalori ihtiyacınızın %14 oranına karşılık bölümünü elde edebilirsiniz.

Kaliteli protein olarak 100gr Kuzu Fileto/Karski ortalama 16.56 gr protein içermektedir.

Yağ değerlerine baktığımızda 100gr Kuzu Fileto/Karski ortalama 22.9 gr yağ içermektedir.

 

Kuzu Fileto/Karski Vitamin Değerleri

100gr Kuzu Fileto/Karski içerdiği vitaminler ve günlük ihtiyacı karşılama oranları şu şekildedir.

  • Vitamin A, 49IU

  • Vitamin D, 2IU

  • Vitamin E, 0.44mg

  • Vitamin B-6, 0.14mg

  • Magnezyum, 19mg

  • B12, 0.95µg

  • Kalsiyum, 6mg

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Kuzunun derisi ve iç organları çıkartıldıktan sonra kalan kemikli bütün halidir. 

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

"Kuzu döş", kuzu etinin arka bacak bölgesinden, yani baldırların üst kısmından elde edilen bir et kesimidir. Bu kesim, genellikle kuzu butunun üst kısmında yer alır ve etin daha yağlı ve lezzetli bir bölgesini oluşturur.

Külbastı, mutfağımızın sevilen et yemeklerinden biridir. Bu leziz yemek için etin özel olarak hazırlanması lazımdır. Kuzunun but kısmından elde edilen et, ince dilimler halinde doğranıp sonra dövülerek yassı hale getirilmiştir. Kuzu külbastı, ızgara, tava ve fırın yemeklerine daha uygundur.

İçme suyu, kök sebzeler, taze otlar ve baharatlar eşliğinde haşlayacağınız kuzu çorbalık kemiklerin suyuyla hazırlayacağınız pilav ve çorbaların tarifi dilden dile yayılacak. Fazlasıyla elde ettiğiniz et suyunu; porsiyonluk kaplar içerisinde, derin dondurucuda saklamayı ihmal etmeyin.

Kemiksiz kuzu but, kuzu etinin arka bacak kısmından elde edilen ve kemiksiz olarak satılan bir et parçasını ifade eder. Bu bölge, kuzu etinin sulu ve lezzetli bir parçasıdır ve genellikle çeşitli yemeklerde kullanılır.

Kuzu Bonfile, kuzunun sırt kısmında bulunan, en değerli etlerden biridir. Bir adet kuzu bonfile 100-150 g’dır. Tava, ızgara ve fırın yemeklerine uygundur. Bebeklerin ilk et yemeklerinde kullanımı önerilir.

Saklama Koşulu : 0-4 °C de ambalaj açılmadan raf ömrü sonuna kadar ambalaj açıldıktan sonra 2 gün. 

Tamamını tüketmeyecekseniz kalanı -18 °C de 2 ay muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarılan ürünü buzdolabında çözündürebilir ya da çözündürme yapmadan direkt pişirebilirsiniz.

Kuzu ciğer takımı, kuzu etinin ciğer bölgesinden elde edilen ve genellikle tek bir paket halinde satılan bir kesimdir. Kuzu ciğer takımı, genellikle kuzu ciğeri, böbreği ve kalbi gibi çeşitli iç organları içerir.

Kuzu Kol; kuzu kolun tamamıdır. İncik bölümünü de içerir Özellikle fırın yemeklerine çok uygun olan kuzu kol ile tencere yemekleri de yapabilirsiniz. Ayrıca kuzu tandır yapımında da kullanılabilir. 

Kuzu but incik, kuzunun eklem bölgesinin altında yer alan, sağlık deposu ve oldukça lezzetli bir kısmıdır. Sebze yemeklerinde, fırın yemeklerinde ve haşlama olarak tüketebilirsiniz. Birlikte piştiği diğer sebzelere de yağı ile lezzet katacağından dolayı, patates, soğan havuç gibi sebzelerle pişirmeniz yemeğinizin lezzetine lezzet katacaktır.

Kuzunun böbrek yataksız arka bududur. İster bütün isterseniz de  parçalanmış olarak gönderilir. Türk Gıda Kodeksine uygun termoform tabaklarda gönderilir +4 dereceye kadar 7 gün -18 derecede 6 ay saklayabilirsiniz.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website