
Kuzunun derisi ve iç organları çıkartıldıktan sonra kalan kemikli bütün halidir.
Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Kuzu etinin en yumuşak ve en lezzetli parçalarından birini oluşturan kuzu fileto , sadece birkaç baharat eklentisi ile dahi birçok lezzetli yemek imkanı oluşturmaktadır. Kuzu karkasının sırt bölümünden elde edilmesi ile birlikte bu yumuşak et, fırın yemekleri içerisinde de kullanılabilir veya bir güveç içerisinde de yavaş yavaş pişirilebilir.
Her nasıl pişirilirse pişirilsin, sahip olduğu yağ oranını koruyan ve lezzetini ortaya çıkaran bu et ürünü, tuz ve karabiber sayesinde dahi çok büyük bir lezzet ortaya çıkarmaktadır. Özellikle et tüketmekten keyif alan ve et tercihlerini hassas bir şekilde yapan kişiler tarafından akşam yemekleri ve gündelik tüketim için seçilebilir.
Yine akşam yemeklerinde misafir ağırlamak isteyen ve özel bir sofra kurmak isteyen kişiler tarafından da bir güveç yemeği veya fırında bir et yemeği hazırlamak için bu ürün tercih edilebilir. Soğan, sarımsak ve mantar gibi sebzeler ile birleştirilen kuzu fileto, ortasında bulunan küçük bir kemik dışında dolgun bir et oluşturduğu için adet veya kilogram ile temin edilerek kullanılabilir.
100gr Kuzu Fileto/Karski ortalama 273 kalori içermektedir. Bu değerle günlük kalori ihtiyacınızın %14 oranına karşılık bölümünü elde edebilirsiniz.
Kaliteli protein olarak 100gr Kuzu Fileto/Karski ortalama 16.56 gr protein içermektedir.
Yağ değerlerine baktığımızda 100gr Kuzu Fileto/Karski ortalama 22.9 gr yağ içermektedir.
100gr Kuzu Fileto/Karski içerdiği vitaminler ve günlük ihtiyacı karşılama oranları şu şekildedir.