Dana Kıymalık Et

Kıymalık dana eti, dana etinin özellikle kıyma yapımında kullanılan bir parçasını ifade eder. Kıymalık et, genellikle dana etinin daha az yağlı kısımlarından seçilir ve kıyma makinelerinde öğütülerek kıyma haline getirilir. Kıymalık dana eti, çeşitli yemeklerde ve tariflerde kullanılan çok yönlü bir malzemedir.

Kıymalık dana eti, çeşitli yemeklerde kullanılabilecek birçok farklı kıvamda elde edilebilir. Kıyma makinelerinde daha ince veya daha kalın öğütülerek istenilen kıvama ulaşılabilir. Bu kıymanın yağ oranı da ayarlanabilir; bazı tariflerde daha az yağlı kıyma tercih edilirken, bazılarında daha yağlı kıyma kullanılabilir.

Kıymalık dana eti, Türk mutfağında özellikle köfte, börek, dolma, kebap gibi birçok popüler yemekte kullanılır. Ayrıca dünya mutfağında da birçok yemekte kıymalık dana eti tercih edilir. Kıyma, genellikle baharatlarla veya diğer aromatik malzemelerle tatlandırılarak kullanılır.

Kıymalık dana eti, genellikle kasap veya marketlerden taze olarak temin edilebilir. Pişirmeden önce, etin doğru saklama koşullarında muhafaza edilmesi ve hijyenik bir şekilde hazırlanması önemlidir.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Sakatat bölümü içerisinde özellikle kuzu ciğerin ayrı bir yeri vardır. Vücuda birçok faydası bulunan, vitamin ve mineral açısından zengin bir yapı oluşturan bu sakatat ürünü, ülkemizin birçok farklı bölgesinde değişen şekillerde hazırlanarak tüketilmektedir. İçerdiği B12 Vitamini kırmızı kan hücresi oluşumunu desteklerken, A vitamini ile folik asit de vücudumuzun antioksidan kaynağıdır.

Kuzunun derisi ve iç organları çıkartıldıktan sonra kalan kemikli bütün halidir. 

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

Büyük ve küçükbaş hayvanlarda boyun altındaki kemikli veya kemiksiz ettir. İri parçalar halinde kesildikten sonra haşlamalık et olarak kullanıma uygundur. Az,orta ve yağlı olmak üzere kıyma çeşitleri, dana sote ve tas kebabı bu bölgeden hazırlanır.

Hayvanın sırtından çıkan ve oldukça değerli bir et olan Dallas Antrikot, yoğun yağ dokusu ve kendine has lezzeti ile bilinmektedir. Kimi zaman dana pirzola olarak ayrılan antrikotu da içinde barındıran Dallas Antrikot, kemikli antrikot olarak da bilinmektedir.

İster evinizdeki ızgarada ister piknik alanlarında yapacağınız keyifli bir mangalda pişirmek için seçilebilecek, kasap köfte olarak bilinmektedir ve küçük büyük herkesin favorisidir.

Usta kasapların özel ve sağlıklı baharatlar ile hazırladığı bu köfteler, mangalda çıkardığı koku ve ses ile ayrı bir keyif oluşturmaktadır. Bu nedenle birçok kişi tarafından genelde ızgarada pişirilmektedir. Ayrıca fırında veya tavada özel soslarla ve sebzelerle de pişirilebilir.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website