
Bonfile, kontrfile, tranç, sokum, yumurta, nua, kontrnua, incik ve pençetayı kapsayan kısımdır. Ortalama ağırlık 55 – 75 kg.’dır.
Muhafaza şartları:: 0 °C ile +4 °C Nispi Nem %55-%90 olup saklama süresi 7 gündür.
Dallas Steak Seçimi
Tarife geçmeden önce eklememiz gerek birkaç nokta var. Alacağınız etin dinlenmiş olup olmadığını mutlaka sorunuz. Dinlenmiş bir et alırsanız etiniz istediğiniz yumuşaklıkta olmayacaktır. Etinizin 2-2,5 cm kalınlığında olması pişirme aşamasının sağlıklı olması için önemli bir detay.
Etinizi Kolay Marine Etmek İçin Yapmanız Gerekenler
Etinizi pişirmeye geçmeden önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına göre 45-60 dk arasında bekletin. Etiniz için herhangi marinasyon işlemi uygulamadıysanız. Zeytin yağı, deniz tuzu ve karabiber ile etinizi basitçe marine edebilirsiniz.
Dallas Steak Nasıl Pişirilir?
Yukarıda paylaştığımız bütün detaylar tamamsa artık etimizi nasıl pişireceğimize geçebiliriz. 300-400 gr. ağırlığında olan Dallas Steak ‘ınız artık pişirmek için hazır. Döküm bir tavayı, harlı ateşte kızdırın. Tavanın yeterince kızıp kızmadığını anlamak için birkaç damla su damlatın. Sular, hemen toplanıyorsa, tavanız yeterince kızmıştır.
Etinizi tavaya yerleştirin ve 6 dk. boyunca hiç dokunmayın. Cızırdayacak, duman çıkacak, etrafa biraz yağ sıçrayacak bunlar lezzetli bir yemeğin ayak sesleri. Sadece 8.dknın sonunda etinizi ters çevirin ve bir 6 dk. daha pişirin. Orta iyi pişmiş sulu bir etiniz olacak. Etiniz 2, 2.5cm den kalınsa ve içi yeterince pişmeyebilir. Bu nedenle tavadan alıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 5 dk. daha pişirebilirsiniz.
Etinizi kurutmayın. Bu et sulu ve içi kırmızı bir şekilde tüketilir. Etinizin pişme aşamasında çatal, bıçak gibi kesici delici ürünler kullanmayın. Etin içindeki lezzetli suyun kaçmasına sebep olabilir. Etinizi çevirdikten sonra üzerine bir miktar kekik atabilirsiniz. 12 dk. ‘nın sonunda pişen Dallas Steak ‘ınızı alıp 4-5 dk. dinlendirin ve afiyetle yiyin.