Kuzu Beyin

Kuzu beyin eti, kuzu hayvanının beyin dokusundan elde edilen ve genellikle yemek yapımında kullanılan bir iç organdır. Kuzu beyinleri, birçok kültürde farklı yemeklerde değerlendirilir.

Kuzu beyinleri, genellikle hassas bir yapıya sahiptir ve doğru şekilde hazırlanması ve pişirilmesi önemlidir. Pişirme öncesi beyinlerin iyice temizlenmesi ve özellikle su içinde bekletilerek kanı temizlenir.

Kuzu beyinleri, çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Özellikle kızartma, haşlama veya tava gibi çeşitli pişirme yöntemleriyle hazırlanan yemeklerde tercih edilir. Bazı tariflerde kuzu beyinleri çorbalara veya salatalara da eklenebilir.

Kuzu beyin eti, içerdiği protein, yağ ve besin maddeleriyle besleyici bir gıda olarak kabul edilir.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Kuzunun derisi ve iç organları çıkartıldıktan sonra kalan kemikli bütün halidir. 

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

Acı sucuk, özellikle Türkiye'de çok sevilen, baharatlı ve kuru bir fermente sucuk çeşididir. Karakteristik acılığı ve zengin aroması ile bilinir. Hem kahvaltılarda hem de çeşitli yemeklerde sıkça kullanılır.

Dana Yumurta, yağ tabakası ve sinirleri alınmış but etidir.

Kuşbaşı etle pişirilen yemeklerde uygundur. Hayvanın budundan kalçasına kadar uzanan ve yumurta şeklini alan ettir. Kavurma yapılmasının yanı sıra sote olarak pişirilebilir, hemen hemen tüm et yemeklerinde kullanılabildiği için çok değerlidir.

Muhafaza Şartları: Vakumlu ambalajda 0 ile +4ºC’de 15 gün; -18ºC’de 9 ay

Bonfile, kontrfile, tranç, sokum, yumurta, nua, kontrnua, incik ve pençetayı kapsayan kısımdır. Ortalama ağırlık 55 – 75 kg.’dır.

Muhafaza şartları:: 0 °C ile +4 °C Nispi Nem %55-%90 olup saklama süresi 7 gündür.

Kuzu etinin en yumuşak ve en lezzetli parçalarından birini oluşturan kuzu fileto , sadece birkaç baharat eklentisi ile dahi birçok lezzetli yemek imkanı oluşturmaktadır. Kuzu karkasının sırt bölümünden elde edilmesi ile birlikte bu yumuşak et, fırın yemekleri içerisinde de kullanılabilir veya bir güveç içerisinde de yavaş yavaş pişirilebilir.

En çok sevilen sakatatlardan ciğer; içerdiği demir ile kan yapmaktadır. Aynı zamanda A vitamini, B12 vitamini ile folik asit de bulundurur. Ayrıca ciğer; antioksidan kaynağıdır.

Büyük ve küçükbaş hayvanlarda boyun altındaki kemikli veya kemiksiz ettir. İri parçalar halinde kesildikten sonra haşlamalık et olarak kullanıma uygundur. Az,orta ve yağlı olmak üzere kıyma çeşitleri, dana sote ve tas kebabı bu bölgeden hazırlanır.

Kuzu böbrek içerdiği yüksek miktarda D vitamini ve B12 ile gerçek bir şifa kaynağıdır. Lezzetli sakatatlardan birisidir. İsterseniz tavada kavurma isterseniz de ızgara şeklinde çok hızlı pişer ve çok lezzetlidir!

Saklama Koşulları:

-18 Derece : 6 Ay

+4 Derece : 4 Gün

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website