Kuzu Beyin

Kuzu beyin eti, kuzu hayvanının beyin dokusundan elde edilen ve genellikle yemek yapımında kullanılan bir iç organdır. Kuzu beyinleri, birçok kültürde farklı yemeklerde değerlendirilir.

Kuzu beyinleri, genellikle hassas bir yapıya sahiptir ve doğru şekilde hazırlanması ve pişirilmesi önemlidir. Pişirme öncesi beyinlerin iyice temizlenmesi ve özellikle su içinde bekletilerek kanı temizlenir.

Kuzu beyinleri, çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Özellikle kızartma, haşlama veya tava gibi çeşitli pişirme yöntemleriyle hazırlanan yemeklerde tercih edilir. Bazı tariflerde kuzu beyinleri çorbalara veya salatalara da eklenebilir.

Kuzu beyin eti, içerdiği protein, yağ ve besin maddeleriyle besleyici bir gıda olarak kabul edilir.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

En çok sevilen sakatatlardan ciğer; içerdiği demir ile kan yapmaktadır. Aynı zamanda A vitamini, B12 vitamini ile folik asit de bulundurur. Ayrıca ciğer; antioksidan kaynağıdır.

Billur erkek küçük ve büyükbaş hayvanların yumurtalıklarının, kesim sonrası temizlendikten sonra pişirilmeye hazır, kasaplık hale getirilmiş şekline verilen isimdir.

Dananın derisi ve iç organları çıkartıldıktan sonra kalan bütün gövde halidir.

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

Kaşarlı köfte, etin ve etin lezzetine lezzet katan akışkan kaşar peynirinin mükemmel uyumuyla kesinlikle damaklarınızı ve sofralarınızı şenlendirecek bir ürün. Özellikle de son zamanlarda popülerliği artmakta olan bu lezzeti artık evinizde de oldukça kolay bir şekilde hazırlamanız mümkün.

Web sitemizden kiloyla satın alabileceğiniz kaşarlı köfte, usta kasaplarımızın seçtiği en kaliteli etlerden, hiçbir katkı maddesi eklenmeden üretiliyor. En iyi şekilde hazırlanan kıyma daha sonra içine en kaliteli kaşar peyniri eklenerek kapanıyor ve pişirmeye hazır hale getiriliyor. Pişerken içindeki kaşar peynirinin iyice erimesiyle de muhteşem ve unutulmaz bir lezzet şöleni oluşuyor.

Urfa kebap, Türkiye'nin Şanlıurfa iline özgü, genellikle baharatsız ya da az baharatlı olmasıyla bilinen bir kebap çeşididir. Adana kebabına benzer şekilde yapılır ancak acı biber kullanılmaz, bu nedenle daha hafif bir tada sahiptir. Urfa kebap, kuzu eti ve kuyruk yağı kullanılarak hazırlanır ve genellikle mangalda pişirilir.

Kuzu Kol; kuzu kolun tamamıdır. İncik bölümünü de içerir Özellikle fırın yemeklerine çok uygun olan kuzu kol ile tencere yemekleri de yapabilirsiniz. Ayrıca kuzu tandır yapımında da kullanılabilir. 

Kuzu kuyruk yağları omega asitleri yönünden zengindir. Özellikle genç ve orta yaşlarda tüketilmesi ilerleyen yaşlarda eklemlerinizi kuvvetlendireceği ispatlanmıştır. Kuşbaşı olarak doğradığımız kuyruk yağını ister yemeklerinize lezzet katması için katın, ister kavurmanın içine katın, kuyruk yağı geçek bir şifa ve lezzet kaynağı olacaktır.

Saklama Koşulları:

-18 Derece : 6 Ay

+4 Derece : 4 Gün

Kıymalık dana eti, dana etinin özellikle kıyma yapımında kullanılan bir parçasını ifade eder. Kıymalık et, genellikle dana etinin daha az yağlı kısımlarından seçilir ve kıyma makinelerinde öğütülerek kıyma haline getirilir. Kıymalık dana eti, çeşitli yemeklerde ve tariflerde kullanılan çok yönlü bir malzemedir.

Biftek, genellikle sığırın arka kısmından veya daha yumuşak olan kısımlarından elde edilir. İyi bir bifteğin belirgin özellikleri, lezzetli ve sulu olması, doğru pişirme yöntemiyle dengeli bir kıvama sahip olması ve iyi bir aromaya sahip olmasıdır.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website