Billur

Billur erkek küçük ve büyükbaş hayvanların yumurtalıklarının, kesim sonrası temizlendikten sonra pişirilmeye hazır, kasaplık hale getirilmiş şekline verilen isimdir.

Billurun çok çeşitli pişirme yöntemleri vardır. Bunların başta geleni ise ızgaradır. Billurlar zarları soyulup yıkandıktan ve kurulandıktan sonra ince dilimler halinde kesilerek kekik, pul biber ve zeytinyağıyla marine edilip ızgarada pişirilirler. Billurun tavası da lezzetli bir seçenektir. Küp küp doğranan billurlar tereyağında, renkleri açık kahverengiye dönecek şekilde sotelenir.

Bunun da üzerine tavaya konmadan önce kekik, pul biber ve karabiber eklenirse daha da lezzetli olur. Bir diğer billur pişirme yöntemi ise güveç yapmaktır. Domates, soğan, biber, sarımsak, zeytinyağı, kekik ilavesiyle küp şeklinde doğranan billurlar güveç kabında fırında veya ocakta kolaylıkla pişirilirler.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Külbastı, mutfağımızın sevilen et yemeklerinden biridir. Bu leziz yemek için etin özel olarak hazırlanması lazımdır. Kuzunun but kısmından elde edilen et, ince dilimler halinde doğranıp sonra dövülerek yassı hale getirilmiştir. Kuzu külbastı, ızgara, tava ve fırın yemeklerine daha uygundur.

Dananın derisi ve iç organları çıkartıldıktan sonra kalan bütün gövde halidir.

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

Beşli but setinin kuyruğa yakın bölümüdür. Dilimlenerek ızgarada pişirilir. Kuşbaşı şeklinde doğranarak yağda pişirme yöntemi de uygulanır.

Sakatat ürünleri arasında en sevilen lezzetlerden biri olan kokoreç, ET-BA aracılığıyla uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Dilediğiniz miktarda satın alabileceğiniz kuzu kokoreçi, evinizde kendi damak zevkinize göre pişirebilirsiniz.

Burger sucuk, geleneksel Türk sucuğunun lezzetlerini modern bir formatta sunan, sucuk baharatlarıyla hazırlanan burger köfteleridir. Bu yaratıcı yemek, Türk mutfağının zengin baharatlarını ve sucuk tadını hamburger şeklinde sunarak farklı ve lezzetli bir alternatif oluşturur.

Urfa kebap, Türkiye'nin Şanlıurfa iline özgü, genellikle baharatsız ya da az baharatlı olmasıyla bilinen bir kebap çeşididir. Adana kebabına benzer şekilde yapılır ancak acı biber kullanılmaz, bu nedenle daha hafif bir tada sahiptir. Urfa kebap, kuzu eti ve kuyruk yağı kullanılarak hazırlanır ve genellikle mangalda pişirilir.

Türk kültüründe çok köklü bir yapıya sahip olan sucuk, seçkin kasaplar tarafından koruyucu katkı maddesi katılmadan doğal yöntemlerle özel bir şekilde hazırlanır. Bilhassa sonbahar mevsiminin başlaması ile birlikte kasap sucuk ürünleri, neredeyse her eve giren et ürünleri arasında yer almaktadır. Tuz, sarımsak, acı ve baharat gibi lezzetlerin et ile buluşmasını sağlayan sucuk; ızgarada, tavada, omletlerde, mangalda veya bir tost içerisinde apayrı bir lezzet oluşturmaktadır.

Kuzu ciğer takımı, kuzu etinin ciğer bölgesinden elde edilen ve genellikle tek bir paket halinde satılan bir kesimdir. Kuzu ciğer takımı, genellikle kuzu ciğeri, böbreği ve kalbi gibi çeşitli iç organları içerir.

Büyük ve küçükbaş hayvanlarda boyun altındaki kemikli veya kemiksiz ettir. İri parçalar halinde kesildikten sonra haşlamalık et olarak kullanıma uygundur. Az,orta ve yağlı olmak üzere kıyma çeşitleri, dana sote ve tas kebabı bu bölgeden hazırlanır.

Hayvanın but kısmının bacaktan karna doğru olan kısmını içeren bir kısımdır. Yağ ve sinir içermez. Rosto yapımında kullanılan et bu bölümden elde edilir. Yağsız olması nedeniyle tercih sebebidir. Sebzelerle birlikte haşlaması da yapılır.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website