
Kuzunun kafasının derisi yüzüldükten sonra ortaya çıkan kısmıdır.
Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Billur erkek küçük ve büyükbaş hayvanların yumurtalıklarının, kesim sonrası temizlendikten sonra pişirilmeye hazır, kasaplık hale getirilmiş şekline verilen isimdir.
Billurun çok çeşitli pişirme yöntemleri vardır. Bunların başta geleni ise ızgaradır. Billurlar zarları soyulup yıkandıktan ve kurulandıktan sonra ince dilimler halinde kesilerek kekik, pul biber ve zeytinyağıyla marine edilip ızgarada pişirilirler. Billurun tavası da lezzetli bir seçenektir. Küp küp doğranan billurlar tereyağında, renkleri açık kahverengiye dönecek şekilde sotelenir.
Bunun da üzerine tavaya konmadan önce kekik, pul biber ve karabiber eklenirse daha da lezzetli olur. Bir diğer billur pişirme yöntemi ise güveç yapmaktır. Domates, soğan, biber, sarımsak, zeytinyağı, kekik ilavesiyle küp şeklinde doğranan billurlar güveç kabında fırında veya ocakta kolaylıkla pişirilirler.