Dana Kemik

"Dana Kemik" terimi, dana etinden elde edilen kemik parçalarını ifade eder. Dana kemikleri, genellikle etin lezzetini ve aromasını artırmak için çeşitli yemeklerde kullanılır. Kemik içeren yemekler, özellikle uzun süre pişirilen yemeklerde, kemiklerin içerdiği kıkırdak ve iliğin lezzetiyle zenginleştirilir.

Dana kemikleri genellikle et suyu, çorbalar, yahni, güveç ve slow-cook tarzı yemeklerde kullanılır. Bu tarz yemekler, kemiklerin içerdiği kollajenin uzun süreli pişirme ile eriyerek yemeğe kıvam ve lezzet katmasından faydalanır. Ayrıca, kemiklerin içerdiği iliğin de yemeğe zengin bir aroma kattığı bilinmektedir.

Dana kemikleri, genellikle kasap veya marketlerden taze olarak temin edilebilir. Pişirmeden önce, kemiklerin iyice temizlenmesi ve gerekirse haşlanarak önceden hazırlanması gerekebilir. Dana kemikleri, yemeklere derin bir lezzet katmak için mükemmel bir bileşendir.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Kuzunun böbrek yataksız arka bududur. İster bütün isterseniz de  parçalanmış olarak gönderilir. Türk Gıda Kodeksine uygun termoform tabaklarda gönderilir +4 dereceye kadar 7 gün -18 derecede 6 ay saklayabilirsiniz.

Dana pirzola, t-bone gibi hayvanın sırt kısmından çıkartılır. Yağlı olması ve yağın damar şeklinde etin içine işlemiş olması nedeniyle tercih edilir. Antrikotun parçasının çıktığı kısımdır. Antrikot kaburgadan sıyrılmadığı ve kemiklerin düzgün bir şekilde kesilmesiyle pirzola halini alır. Kalın dilimler halinde kesildikten sonra pişirilmesi önerilir.

Kemiklerin bir kısmı üzerinde bırakılarak hazırlandığı gibi kemiksiz olarak da hazırlanabilir. Izgarada pişirilmeye uygundur.

Dananın but bölgesinden elde edilir, nuarın alt kısmında yer alır. Daha kısa sürede pişmesi adına sosla pişirilecek olan biftek bu bölümden elde edilir. Domates soslu bifteğin yapılabileceği bir numaralı üründür.

Dana bütün kaburga, dananın 13 kemikten oluşan kaburga kısmının en değerli bölümü olan 3. ve 10. kemik arasından çıkarılan antrikotun hemen üzerindeki 7 kemikli dikdörtgen şeklindeki en lezzetli etlerden biridir.

Beşli but setinin kuyruğa yakın bölümüdür. Dilimlenerek ızgarada pişirilir. Kuşbaşı şeklinde doğranarak yağda pişirme yöntemi de uygulanır.

Külbastı, mutfağımızın sevilen et yemeklerinden biridir. Bu leziz yemek için etin özel olarak hazırlanması lazımdır. Kuzunun but kısmından elde edilen et, ince dilimler halinde doğranıp sonra dövülerek yassı hale getirilmiştir. Kuzu külbastı, ızgara, tava ve fırın yemeklerine daha uygundur.

Hamburger, genellikle fastfood restoranlarında farklı tarifler ile hazırlanan ve keyifle tüketilen et köfte ürünleri arasında yer almaktadır. Ancak günümüzde daha sağlıklı ve güvenilir olması açısından evde de hamburger hazırlanıp tüketilmektedir. Bu amaçla ve restoranlardaki hamburger lezzetini kendi evinde tatmak isteyenler için uzman kasaplarımız kaliteli dana etlerinden sağlıklı ve güvenilir hamburger köfte ürünlerini hazırlamaktadırlar. Süpermarketlerde hazır paketlenmiş olarak satılanların aksine tamamen doğal ve katkı maddesi eklenmeden taze taze siparişinize özel hazırlanmaktadır.

Kuzunun derisi ve iç organları çıkartıldıktan sonra kalan kemikli bütün halidir. 

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

Kuzunun bütün haldeki göğüs kafesinin içerisindeki döş kısmı alınarak elde edilen et çeşididir.

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website