Kuzu Gerdan

Kuzunun boyun bölümünden çıkarılan kuzu haşlamalık gerdan, kemikli bir et olmasına rağmen yağ oranı yüksek ve özel bir et yapısı oluşturduğu için birçok farklı yemek açısından tercih edilebilir. Kuzu gövdesinin bu bölümünde yüksek protein ve demir miktarı yer aldığı için bu et ürünü ayrıca besleyici ve tamamen sağlıklı bir tercih oluşturmaktadır.

Genellikle mutfaklarda haşlama et yemekleri veya sebze yemekleri hazırlamak için kullanılan kuzu haşlamalık gerdan, et suyu açısından da seçilebilir. Yavaş yavaş haşlanması sonucunda elde edilen et suyu, çorbalar ve pilavlar gibi birçok yemek için kullanılabilir. Fırında pişirilmesi sayesinde de enfes bir tat oluşturması dışında istenildiği koşulda parça parça kullanım için de dilimlenerek tüketilebilir.

Genellikle madalyon şeklinde dilimlenmiş olarak sunulan bu et ürünü, kilogram bazında temin edildikten sonra kuru fasulye ve nohut gibi bakliyat yemekleri içerisinde de kullanılabilir. Kemik ve ilikli yapısı sayesinde yemeğe ayrı bir lezzet katarken, bilhassa misafirleriniz için hazırlayacağınız yemekler içerisinde bu ürünü kullanabilirsiniz. Buzdolabında her zaman bulundurabileceğiniz bu eti, düzenli şekilde yemekleriniz içerisinde de kullanabilirsiniz.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Kuzu Kuşbaşı; incikleri alınmış kuzu but ile kuzu kol, kemiksiz hale getirilerek, 3x3x3 cm boyutlarında doğranarak hazırlanır. Daha çok tencere yemeklerine uygundur. Kuzu şiş yapımına uygundur.

 

İçme suyu, kök sebzeler, taze otlar ve baharatlar eşliğinde haşlayacağınız kuzu çorbalık kemiklerin suyuyla hazırlayacağınız pilav ve çorbaların tarifi dilden dile yayılacak. Fazlasıyla elde ettiğiniz et suyunu; porsiyonluk kaplar içerisinde, derin dondurucuda saklamayı ihmal etmeyin.

Genellikle tuz ve baharatlar ile marine edilmiş şekilde hazırlanan ve yağ oranı dana etine göre biraz daha fazla olan hazır kuzu çöp şiş çok kolay bir şekilde pişirilir. 

Kuzu Kol; kuzu kolun tamamıdır. İncik bölümünü de içerir Özellikle fırın yemeklerine çok uygun olan kuzu kol ile tencere yemekleri de yapabilirsiniz. Ayrıca kuzu tandır yapımında da kullanılabilir. 

Kuzunun sırt bölgesinden elde edilen en değerli etidir. Kuzu pirzolanın en ideal pişirilme şekli ızgaradır. Izgara dışında az yağlı teflon, seramik veya döküm tavada da kızartılabilir. Kuzu pirzolayı sıvı yağ, kekik, karabiber, yoğurt ve bir kaşık biber salçası karışımında beklettikten sonra pişirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website