Kuzu Gerdan

Kuzunun boyun bölümünden çıkarılan kuzu haşlamalık gerdan, kemikli bir et olmasına rağmen yağ oranı yüksek ve özel bir et yapısı oluşturduğu için birçok farklı yemek açısından tercih edilebilir. Kuzu gövdesinin bu bölümünde yüksek protein ve demir miktarı yer aldığı için bu et ürünü ayrıca besleyici ve tamamen sağlıklı bir tercih oluşturmaktadır.

Genellikle mutfaklarda haşlama et yemekleri veya sebze yemekleri hazırlamak için kullanılan kuzu haşlamalık gerdan, et suyu açısından da seçilebilir. Yavaş yavaş haşlanması sonucunda elde edilen et suyu, çorbalar ve pilavlar gibi birçok yemek için kullanılabilir. Fırında pişirilmesi sayesinde de enfes bir tat oluşturması dışında istenildiği koşulda parça parça kullanım için de dilimlenerek tüketilebilir.

Genellikle madalyon şeklinde dilimlenmiş olarak sunulan bu et ürünü, kilogram bazında temin edildikten sonra kuru fasulye ve nohut gibi bakliyat yemekleri içerisinde de kullanılabilir. Kemik ve ilikli yapısı sayesinde yemeğe ayrı bir lezzet katarken, bilhassa misafirleriniz için hazırlayacağınız yemekler içerisinde bu ürünü kullanabilirsiniz. Buzdolabında her zaman bulundurabileceğiniz bu eti, düzenli şekilde yemekleriniz içerisinde de kullanabilirsiniz.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Kuzunun böbrek yataksız arka bududur. İster bütün isterseniz de  parçalanmış olarak gönderilir. Türk Gıda Kodeksine uygun termoform tabaklarda gönderilir +4 dereceye kadar 7 gün -18 derecede 6 ay saklayabilirsiniz.

Kuzu Kuşbaşı; incikleri alınmış kuzu but ile kuzu kol, kemiksiz hale getirilerek, 3x3x3 cm boyutlarında doğranarak hazırlanır. Daha çok tencere yemeklerine uygundur. Kuzu şiş yapımına uygundur.

 

Genellikle tuz ve baharatlar ile marine edilmiş şekilde hazırlanan ve yağ oranı dana etine göre biraz daha fazla olan hazır kuzu çöp şiş çok kolay bir şekilde pişirilir. 

Kuzu sırtı, kuzu etinin sırt bölgesinden elde edilen bir et kesimidir. Bu kesim, kuzu omurgasının üzerinde yer alır ve genellikle kemiksiz olarak satılır. Kuzu sırtı, genellikle sulu, yumuşak ve lezzetli bir et parçası olarak kabul edilir.

Kuzu ciğer takımı, kuzu etinin ciğer bölgesinden elde edilen ve genellikle tek bir paket halinde satılan bir kesimdir. Kuzu ciğer takımı, genellikle kuzu ciğeri, böbreği ve kalbi gibi çeşitli iç organları içerir.

Kuzunun derisi ve iç organları çıkartıldıktan sonra kalan kemikli bütün halidir. 

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

İçme suyu, kök sebzeler, taze otlar ve baharatlar eşliğinde haşlayacağınız kuzu çorbalık kemiklerin suyuyla hazırlayacağınız pilav ve çorbaların tarifi dilden dile yayılacak. Fazlasıyla elde ettiğiniz et suyunu; porsiyonluk kaplar içerisinde, derin dondurucuda saklamayı ihmal etmeyin.

Kemiksiz kuzu but, kuzu etinin arka bacak kısmından elde edilen ve kemiksiz olarak satılan bir et parçasını ifade eder. Bu bölge, kuzu etinin sulu ve lezzetli bir parçasıdır ve genellikle çeşitli yemeklerde kullanılır.

"Kuzu döş", kuzu etinin arka bacak bölgesinden, yani baldırların üst kısmından elde edilen bir et kesimidir. Bu kesim, genellikle kuzu butunun üst kısmında yer alır ve etin daha yağlı ve lezzetli bir bölgesini oluşturur.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website