
Kuzunun böbrek yataksız arka bududur. İster bütün isterseniz de parçalanmış olarak gönderilir. Türk Gıda Kodeksine uygun termoform tabaklarda gönderilir +4 dereceye kadar 7 gün -18 derecede 6 ay saklayabilirsiniz.
Kuzunun boyun bölümünden çıkarılan kuzu haşlamalık gerdan, kemikli bir et olmasına rağmen yağ oranı yüksek ve özel bir et yapısı oluşturduğu için birçok farklı yemek açısından tercih edilebilir. Kuzu gövdesinin bu bölümünde yüksek protein ve demir miktarı yer aldığı için bu et ürünü ayrıca besleyici ve tamamen sağlıklı bir tercih oluşturmaktadır.
Genellikle mutfaklarda haşlama et yemekleri veya sebze yemekleri hazırlamak için kullanılan kuzu haşlamalık gerdan, et suyu açısından da seçilebilir. Yavaş yavaş haşlanması sonucunda elde edilen et suyu, çorbalar ve pilavlar gibi birçok yemek için kullanılabilir. Fırında pişirilmesi sayesinde de enfes bir tat oluşturması dışında istenildiği koşulda parça parça kullanım için de dilimlenerek tüketilebilir.
Genellikle madalyon şeklinde dilimlenmiş olarak sunulan bu et ürünü, kilogram bazında temin edildikten sonra kuru fasulye ve nohut gibi bakliyat yemekleri içerisinde de kullanılabilir. Kemik ve ilikli yapısı sayesinde yemeğe ayrı bir lezzet katarken, bilhassa misafirleriniz için hazırlayacağınız yemekler içerisinde bu ürünü kullanabilirsiniz. Buzdolabında her zaman bulundurabileceğiniz bu eti, düzenli şekilde yemekleriniz içerisinde de kullanabilirsiniz.