Kuzu Ciğer

Sakatat bölümü içerisinde özellikle kuzu ciğerin ayrı bir yeri vardır. Vücuda birçok faydası bulunan, vitamin ve mineral açısından zengin bir yapı oluşturan bu sakatat ürünü, ülkemizin birçok farklı bölgesinde değişen şekillerde hazırlanarak tüketilmektedir. İçerdiği B12 Vitamini kırmızı kan hücresi oluşumunu desteklerken, A vitamini ile folik asit de vücudumuzun antioksidan kaynağıdır.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

İşkembe, eski zamanlardan beri tüketilen konsantre bir besin kaynağıdır. İşkembe, yenilebilir hale gelmek için uygun şekilde hazırlanması gereken sert bir ettir. Sert olması sebebiyle uzun süre (ortalama 4-6 saat) pişirmeniz gerekmektedir. Genellikle kaynatma veya haşlanma gibi yöntemleriyle pişirilir.

Sakatat ürünleri arasında en sevilen lezzetlerden biri olan kokoreç, ET-BA aracılığıyla uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Dilediğiniz miktarda satın alabileceğiniz kuzu kokoreçi, evinizde kendi damak zevkinize göre pişirebilirsiniz.

Kuzu beyin eti, kuzu hayvanının beyin dokusundan elde edilen ve genellikle yemek yapımında kullanılan bir iç organdır. Kuzu beyinleri, birçok kültürde farklı yemeklerde değerlendirilir.

En çok sevilen sakatatlardan ciğer; içerdiği demir ile kan yapmaktadır. Aynı zamanda A vitamini, B12 vitamini ile folik asit de bulundurur. Ayrıca ciğer; antioksidan kaynağıdır.

Yüksek besin değeri ile beden sağlığınız için önemli faydalar sağlayan Dana Dil aile yemeklerinizin veya misafir sofralarınızın geleneksel lezzeti olarak öne çıkıyor. 

Kuzu kuyruk yağları omega asitleri yönünden zengindir. Özellikle genç ve orta yaşlarda tüketilmesi ilerleyen yaşlarda eklemlerinizi kuvvetlendireceği ispatlanmıştır. Kuşbaşı olarak doğradığımız kuyruk yağını ister yemeklerinize lezzet katması için katın, ister kavurmanın içine katın, kuyruk yağı geçek bir şifa ve lezzet kaynağı olacaktır.

Saklama Koşulları:

-18 Derece : 6 Ay

+4 Derece : 4 Gün

Kuzu böbrek içerdiği yüksek miktarda D vitamini ve B12 ile gerçek bir şifa kaynağıdır. Lezzetli sakatatlardan birisidir. İsterseniz tavada kavurma isterseniz de ızgara şeklinde çok hızlı pişer ve çok lezzetlidir!

Saklama Koşulları:

-18 Derece : 6 Ay

+4 Derece : 4 Gün

Billur erkek küçük ve büyükbaş hayvanların yumurtalıklarının, kesim sonrası temizlendikten sonra pişirilmeye hazır, kasaplık hale getirilmiş şekline verilen isimdir.

Kuzunun kafasının derisi yüzüldükten sonra ortaya çıkan kısmıdır.

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website