Kuzu Kelle

Kuzunun kafasının derisi yüzüldükten sonra ortaya çıkan kısmıdır.

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Kuzu böbrek içerdiği yüksek miktarda D vitamini ve B12 ile gerçek bir şifa kaynağıdır. Lezzetli sakatatlardan birisidir. İsterseniz tavada kavurma isterseniz de ızgara şeklinde çok hızlı pişer ve çok lezzetlidir!

Saklama Koşulları:

-18 Derece : 6 Ay

+4 Derece : 4 Gün

"Dana ayak", dana etinin bacak kısmından elde edilen bir sakatat türünü ifade eder. Bacaklar, hayvanın hareket etmesini sağlayan kaslarla doludur. Dana ayak, özellikle bazı mutfak kültürlerinde çeşitli yemeklerde kullanılır.

Sakatat bölümü içerisinde özellikle kuzu ciğerin ayrı bir yeri vardır. Vücuda birçok faydası bulunan, vitamin ve mineral açısından zengin bir yapı oluşturan bu sakatat ürünü, ülkemizin birçok farklı bölgesinde değişen şekillerde hazırlanarak tüketilmektedir. İçerdiği B12 Vitamini kırmızı kan hücresi oluşumunu desteklerken, A vitamini ile folik asit de vücudumuzun antioksidan kaynağıdır.

En çok sevilen sakatatlardan ciğer; içerdiği demir ile kan yapmaktadır. Aynı zamanda A vitamini, B12 vitamini ile folik asit de bulundurur. Ayrıca ciğer; antioksidan kaynağıdır.

Kuzu beyin eti, kuzu hayvanının beyin dokusundan elde edilen ve genellikle yemek yapımında kullanılan bir iç organdır. Kuzu beyinleri, birçok kültürde farklı yemeklerde değerlendirilir.

Billur erkek küçük ve büyükbaş hayvanların yumurtalıklarının, kesim sonrası temizlendikten sonra pişirilmeye hazır, kasaplık hale getirilmiş şekline verilen isimdir.

Sakatat ürünleri arasında en sevilen lezzetlerden biri olan kokoreç, ET-BA aracılığıyla uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Dilediğiniz miktarda satın alabileceğiniz kuzu kokoreçi, evinizde kendi damak zevkinize göre pişirebilirsiniz.

Yüksek besin değeri ile beden sağlığınız için önemli faydalar sağlayan Dana Dil aile yemeklerinizin veya misafir sofralarınızın geleneksel lezzeti olarak öne çıkıyor. 

İşkembe, eski zamanlardan beri tüketilen konsantre bir besin kaynağıdır. İşkembe, yenilebilir hale gelmek için uygun şekilde hazırlanması gereken sert bir ettir. Sert olması sebebiyle uzun süre (ortalama 4-6 saat) pişirmeniz gerekmektedir. Genellikle kaynatma veya haşlanma gibi yöntemleriyle pişirilir.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website