
Dananın iç organlarından böbrek kısmıdır.
Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.
Sakatat ürünleri arasında en sevilen lezzetlerden biri olan kokoreç, ET-BA aracılığıyla uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Dilediğiniz miktarda satın alabileceğiniz kuzu kokoreçi, evinizde kendi damak zevkinize göre pişirebilirsiniz.
Kuzu Kokoreç Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
500 gram
Kokoreç (yuvarlak)
2 adet domates
5 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Kuzu Kokoreç Yapılışı:
1,5 - 2 parmak kalınlığında yuvarlaklar halinde alınan kokoreci, orta ateşte ısınmış tavada karıştırılır ve 1 - 2 dakika sonra ateşi kısabilirsiniz. Ağır ağır her bir yüzü, kendi yağında 6 - 7 dakika kadar pişirilir. Minik küpler halinde kesilmiş olan domates ve biberler sotelenir. Domates ve biberler sotelenirken, bir kesme tahtası üzerinde kokoreçler, büyük bir bıçakla kıyılır. Domates ve biberler piştikten sonra ve suyunu da çektikten sonra kokoreç tavadakilerle birlikte kavrulur. Birkaç dakika sonra baharatları da ekleyip kokoreçlerinizi afiyetle tüketebilirsiniz.