Dana Ayak

"Dana ayak", dana etinin bacak kısmından elde edilen bir sakatat türünü ifade eder. Bacaklar, hayvanın hareket etmesini sağlayan kaslarla doludur. Dana ayak, özellikle bazı mutfak kültürlerinde çeşitli yemeklerde kullanılır.

Dana ayakları, genellikle çorbalar, güveçler veya yahni gibi uzun süre pişirilen yemeklerde tercih edilir. Uzun pişirme süresi, etin sertliğini azaltır ve daha yumuşak bir doku elde edilmesini sağlar. Ayrıca, kemiklerin içindeki iliğin erimesiyle yemeğe zengin bir aroma katılır.

Dana ayakları, pişirilmeden önce genellikle temizlenir ve gerekiyorsa kaynar suda blanşlanır. Daha sonra yemeğe eklendiklerinde, etin ve kemiklerin lezzeti yemeğe geçer.

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

"Kuzu döş", kuzu etinin arka bacak bölgesinden, yani baldırların üst kısmından elde edilen bir et kesimidir. Bu kesim, genellikle kuzu butunun üst kısmında yer alır ve etin daha yağlı ve lezzetli bir bölgesini oluşturur.

Kuzu Kuşbaşı; incikleri alınmış kuzu but ile kuzu kol, kemiksiz hale getirilerek, 3x3x3 cm boyutlarında doğranarak hazırlanır. Daha çok tencere yemeklerine uygundur. Kuzu şiş yapımına uygundur.

 

Dananın but bölgesinden elde edilir, nuarın alt kısmında yer alır. Daha kısa sürede pişmesi adına sosla pişirilecek olan biftek bu bölümden elde edilir. Domates soslu bifteğin yapılabileceği bir numaralı üründür.

Dana bütün kaburga, dananın 13 kemikten oluşan kaburga kısmının en değerli bölümü olan 3. ve 10. kemik arasından çıkarılan antrikotun hemen üzerindeki 7 kemikli dikdörtgen şeklindeki en lezzetli etlerden biridir.

Dana kavurma, usta kasaplarımızın özenle seçtiği, dananın en iyi kısımlarından elde edilen etlerin hiçbir koruyucu madde koyulmadan iyice kavrulması ve tuz ve karabiber ile tatlandırılmasıyla hazırlanıyor. Pişirme işleminin ardından paketlenen ve sizler için satışa sunduğumuz dana kavurma dilediğiniz zaman pratik bir biçimde tüketmeniz için hazır hale geliyor. Kavurmanın yalnızca ihtiyaç duyduğunuz kadarını kullanıp kalanını buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.

Orta yağlı kıyma, dana etinin öğütülerek kıyma haline getirilirken, yağ içeriğinin orta seviyede olduğu bir kıyma çeşididir. Bu kıyma, yağlı ve yağsız kıyma arasında bir denge sağlar ve birçok yemekte tercih edilir.

İşkembe, eski zamanlardan beri tüketilen konsantre bir besin kaynağıdır. İşkembe, yenilebilir hale gelmek için uygun şekilde hazırlanması gereken sert bir ettir. Sert olması sebebiyle uzun süre (ortalama 4-6 saat) pişirmeniz gerekmektedir. Genellikle kaynatma veya haşlanma gibi yöntemleriyle pişirilir.

Yüksek besin değeri ile beden sağlığınız için önemli faydalar sağlayan Dana Dil aile yemeklerinizin veya misafir sofralarınızın geleneksel lezzeti olarak öne çıkıyor. 

Dana Yürek vitamin ve mineraller bakımından zengin düşük kalorili ve lezzetli bir sakatat çeşididir.

Çok fazla yağ içermediği için ızgara yerine genellikle yağda pişirme yöntemiyle tüketilir.

Birçok sakatata kıyasla dana yüreğin kalorisi oldukça düşüktür. 100 gram pişmiş yürek eti ortalama 100 kalori 19 gram protein ve 25 gram yağ içerir. Satın aldığınız dana yüreği dilimleyerek kızartabilirsiniz. Kuşbaşı doğrayarak lezzetli ve besleyici soteler hazırlayabilirsiniz.

Sakatat ürünleri arasında en sevilen lezzetlerden biri olan kokoreç, ET-BA aracılığıyla uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Dilediğiniz miktarda satın alabileceğiniz kuzu kokoreçi, evinizde kendi damak zevkinize göre pişirebilirsiniz.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website