Dana Dil

Yüksek besin değeri ile beden sağlığınız için önemli faydalar sağlayan Dana Dil aile yemeklerinizin veya misafir sofralarınızın geleneksel lezzeti olarak öne çıkıyor. 

aynı kategoride bulunan diğer 10 ürün:

Billur erkek küçük ve büyükbaş hayvanların yumurtalıklarının, kesim sonrası temizlendikten sonra pişirilmeye hazır, kasaplık hale getirilmiş şekline verilen isimdir.

Kuzu beyin eti, kuzu hayvanının beyin dokusundan elde edilen ve genellikle yemek yapımında kullanılan bir iç organdır. Kuzu beyinleri, birçok kültürde farklı yemeklerde değerlendirilir.

Kuzu kuyruk yağları omega asitleri yönünden zengindir. Özellikle genç ve orta yaşlarda tüketilmesi ilerleyen yaşlarda eklemlerinizi kuvvetlendireceği ispatlanmıştır. Kuşbaşı olarak doğradığımız kuyruk yağını ister yemeklerinize lezzet katması için katın, ister kavurmanın içine katın, kuyruk yağı geçek bir şifa ve lezzet kaynağı olacaktır.

Saklama Koşulları:

-18 Derece : 6 Ay

+4 Derece : 4 Gün

"Dana ayak", dana etinin bacak kısmından elde edilen bir sakatat türünü ifade eder. Bacaklar, hayvanın hareket etmesini sağlayan kaslarla doludur. Dana ayak, özellikle bazı mutfak kültürlerinde çeşitli yemeklerde kullanılır.

Dana Yürek vitamin ve mineraller bakımından zengin düşük kalorili ve lezzetli bir sakatat çeşididir.

Çok fazla yağ içermediği için ızgara yerine genellikle yağda pişirme yöntemiyle tüketilir.

Birçok sakatata kıyasla dana yüreğin kalorisi oldukça düşüktür. 100 gram pişmiş yürek eti ortalama 100 kalori 19 gram protein ve 25 gram yağ içerir. Satın aldığınız dana yüreği dilimleyerek kızartabilirsiniz. Kuşbaşı doğrayarak lezzetli ve besleyici soteler hazırlayabilirsiniz.

En çok sevilen sakatatlardan ciğer; içerdiği demir ile kan yapmaktadır. Aynı zamanda A vitamini, B12 vitamini ile folik asit de bulundurur. Ayrıca ciğer; antioksidan kaynağıdır.

Kuzunun kafasının derisi yüzüldükten sonra ortaya çıkan kısmıdır.

Saklama Koşulları: 0°C ile +4°C‘de 10-15 gün;-18°C‘de 12 aydır.

Sakatat ürünleri arasında en sevilen lezzetlerden biri olan kokoreç, ET-BA aracılığıyla uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Dilediğiniz miktarda satın alabileceğiniz kuzu kokoreçi, evinizde kendi damak zevkinize göre pişirebilirsiniz.

İşkembe, eski zamanlardan beri tüketilen konsantre bir besin kaynağıdır. İşkembe, yenilebilir hale gelmek için uygun şekilde hazırlanması gereken sert bir ettir. Sert olması sebebiyle uzun süre (ortalama 4-6 saat) pişirmeniz gerekmektedir. Genellikle kaynatma veya haşlanma gibi yöntemleriyle pişirilir.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website